Potrivit noilor reglementari municipale, in Capitala nu vor mai exista 26 de trasee de maxi-taxi autorizate, ci numai 17 trasee, iar dintre acestea niciuna nu va traversa centrul Capitalei.

Mai mult, conform ofertelor depuse, ieri, la licitatia organizata de Primaria Capitalei in vederea atribuirii traseelor, maxi-taxi va circula numai in zonele periferice din S-E Bucurestiului, zona de N-V nefiind atractiva pentru cele doua societati si sapte asocieri de companii de transport care au participat la licitatie.

Din cauza ca participantii au depus oferte pentru 11 din cele 17 trasee valabile, insa niciuna din oferte nu acopera zonele periferice ale cartierelor Chitila, Bucurestii Noi, Baneasa, Drumul Taberei si Militari, PMB va organiza o noua licitatie pentru atribuirea acestor trasee, pana la sfarsitul acestei luni. Conform ofertelor, o cursa intre Piata Obor si un hipermarket din Voluntari va costa 1,2 lei/calatorie sau 70 de lei/luna, iar una intre Ferentari - Piata Rahova - Prelungirea Ghencea 1,2 lei/calatorie sau 40 lei/ luna.

Conform noilor reglementari, rutele stabilite de primarie vor fi numerotate corespunzator fiecarei linii, de la 701 la 717. Mai mult, oprirea microbuzelor acolo unde solicita calatorii va fi interzisa, iar soferii nu vor mai putea sa vanda bilete, acestea urmand sa fie cumparate din statiile special amenajate. Noua metodologie de transport prevede sanctionarea soferilor care n-au un comportament civilizat dau nu acorda timp suficient pentru imbarcare calatorilor cu sume cuprinse intre 500 si 1.000 de lei. Totodata, calatorii care vor fi surprinsi fara bilet vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 100 si 500 lei.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.