Daca doriti o bucata mai mare din bugetul salarial al companiei in care lucrati, trebuie sa luati in calcul data ultimei mariri si, mai ales, performantele individuale.

Strategie - In orice companie, exista sume limitate de bani pentru salarii, iar angajatorii nu sunt bucurosi sa le imparta cu usurinta oricui. Specialistii firmei de recrutare Neogen considera ca primul pas catre marirea salariului trebuie sa fie stabilirea unor obiective profesionale bine definite, realizabile si masurabile. De-a lungul anului, e bine sa discutati cu superiorul dvs. despre aceste obiective, fie in cadrul sedintelor lunare, fie trimestriale. In acest sens, e bine sa pastrati in permanenta dovezi ale succeselor dvs. la locul de munca: mesaje de la clienti, colaboratori sau colegi care va lauda performantele, precum si documente legate de munca dvs.

Daca nu puteti lua un imprumut bancar fara marire de sa-lariu si aduceti in discutie acest argument, este posibil ca angajatorul sa va refuze. Daca este vorba despre cheltuieli pentru o operatie, atunci acest argument ar putea fi convingator. Totusi, nu uitati ca problemele dvs. nu sunt problemele companiei. Ca atare, insistati asupra performantelor, nu asupra nevoilor.

Succesul proiectului iti ridica salariul

"Intr-o firma de IT marirea salariului depinde in primul rand de cat de bine te descurci in cadrul proiectului care iti este incredintat. Succesul proiectului inseamna succesul tau financiar. Daca firma acorda fonduri unui proiect si acesta esueaza, este din lipsa de profesionalism",
(Marius Mihalca, director general, Pyramid Software)

Cine vrea marire trebuie sa merite

"Cine vrea marire de salariu trebuie sa arate ca merita acest lucru. Daca si-a facut bine treaba si situatia firmei nu este falimentara, atunci ii voi mari salariul. Pentru o operatie dificila firma acorda angajatilor bani sub forma de ajutor".

(Ionel Arsene, directorul firmei de tamplarie din lemn stratificat, Rotercom)

Competenta determina castigul

"Competenta individuala si situatia financiara a firmei sunt cele doua conditii care se cer pentru a beneficia de o marire de salariu. La inceputul fiecarui an, cel care a adus profit firmei va primi marirea. Cel care nu, nu".

(Stefan Gheorghiu, managing director firma de imobiliare Europolis)


Despre autor:

Compact

Sursa: Compact


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.