Social5 Iulie 2006

Lectura de un minut

Mancarurile gatite dupa reteta originala a oamenilor marii au destul de putine in comun cu felurile cu acelasi specific prezente in meniurile oricarui bufet sau restaurant de la mare.

Prin urmare, daca vrei sa gusti din savoarea preparatelor din peste proaspat scos din adancuri, trebuie neaparat sa vizitezi o cherhana. Provenit din turcescul "kerhane", termenul defineste o constructie situata in imediata apropiere a unei ape, destinata primirii, sortarii, prepararii si depozitarii temporare a pestelui prins in zona respectiva. Asa se face ca in aceste localuri se gasesc cele mai bune si mai proaspete bucate preparate din vietatile apelor marine.

2 Mai, ultima pe stanga

La iesirea din 2 Mai spre Vama Veche, ultima strada pe stanga, in josul unei pante, chiar pe malul marii, se gaseste o cherhana unde trag cunoscatorii. Localul, ferit de ochii lumii, este amplasat intr-un mic golf si este strajuit, deasupra, de o unitate militara. Imediat cum ai dat cotul, intalnesti inevitabil corturile si rulotele acelor putini nostalgici care adora o vacanta pe un litoral cat mai putin populat. In dreapta, un intreprinzator local si-a deschis o carciuma cu un nume care aminteste de serialul tv "Familia Bundy" - "Nudy Bar". In fapt, taverna este punctul de unde se alimenteaza nudistii campati aici.

Adevarul

Sursa: Adevarul



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.