39 de campinguri romanesti au fost incluse in ghidul de promovare international "Kosmos Campingwijzer". Pretul unei nopti de cazare intr-un camping variaza de la 16 lei de persoana pe zi in cort la 420 de lei intr-o casuta utilata modern.

Persoanele care vor sa-si petreaca vacanta intr-un loc linistit, frumos si cu bani putini pot merge la mare, la munte, in Delta Dunarii sau oriunde exista spatii special amenajate pentru corturi, la campinguri. Multi dintre turistii veniti pe litoral prefera sa se cazeze in campinguri, unde tarifele sunt mai reduse, desi confortul din corturi nu se compara cu cel dintr-o camera de hotel. "Sunt amenajate campinguri in aproape toate statiunile de pe litoral. In functie de numarul de spatii de cazare oferite, de servicii, de suprafata, se acorda si clasificarea campingurilor, ca la orice alta unitate de cazare", a explicat Corina Gheorghe, reprezentantul Autoritatii Nationale pentru Turism Constanta (ANT).

TURISM DE TRADITIE

Pretul pentru cazarea la un camping de o stea, cum este cel din 2 Mai, este de 10 lei de persoana pe zi, la care se adauga 4 lei pentru masina. Turistii care vor sa aiba acces la utilitati vor plati o taxa de 2 lei pe zi. In pretul de campare intra liberul acces la dusuri, toaleta si paza. Angajatii campingului spun ca sunt turisti care vin de ani cu cortul la mare pentru ca este mult mai ieftin, dar sunt si persoane care vin doar pentru un week-end.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.