In perioada iulie - august, la Muzeul de Stiintele Naturii din Suceava, are loc expozitia artistei Erika Popa - pictura cu acul "Egiptul antic".
Expozitia, alcatuita din 40 de piese, va fascina prin chipurile de faraoni si de zei, de sfincsi si piramide, de obeliscuri si scribi, de corabii si bijuterii. Erika Popa, nascuta la Cernauti, a inventat tehnica "picturii cu acul" cu mai bine de cinci decenii in urma si a exercitat-o ca profesoara in cadrul Scolii Populare de Arta, la sectia de Arta Populara, sectie pe care a infiintat-o si pe care au parcurs-o sub indrumarea ei trei promotii de cursanti. Absolventa la clasa de pian a Conservatorului din Cernauti, oras pe care l-a parasit in valtoarea celui de-al doilea razboi mondial facand parte, ca etnic german, din cei peste 43.600 de germani "repatriati" (in intervalul 17 septembrie - 17 noiembrie 1940) in Reich din nordul Bucovinei. Erika Popa a revenit in Bucovina romaneasca, in anul 1945.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.