Mai putin mediatizate decat tincturile si uleiurile din plante, vinurile medicinale sunt elixiruri cu efecte benefice asupra sanatatii.

Cu o conditie: sa nu fie confundate cu vinul de masa. Vinurile medicinale sunt la indemana oricui, putand fi preparate acasa. Vinul de afine necesita 500 g afine si 1 l vin rosu. Specialistii in medicina naturista il recomanda in tratamentul constipatiei, fermentatiei intestinale sau al diabetului. Vinul de grepfrut este recunoscut pentru rezultatele obtinute in ameliorarea insuficientei renale, fiind o bogata sursa de vitamina C.

Pentru preparare este necesar: sucul de la doua grepfruturi, 1 l vin alb, 200 g zahar, 50 ml rachiu. Ingredientele se amesteca si se lasa 2 saptamani la rece. Se administreaza cate 50 ml, de trei ori pe zi, inainte de mese. Ienuparul este o planta pe care terapia naturista o recomanda pentru proprietatile sale de stimulent al activitatii sexuale.

Alte intrebuintari ale vinului de ienupar sunt cele indicate in tratarea gutei si a tulburarilor renale. Din 500 ml infuzie de menta si 500 ml vin alb, 20 g miere de albine se poate obtine un medicament naturist ce ajuta la tratarea tulburarilor digestive si a parazitilor intestinali. Administrat seara vinul de menta este un bun afrodiziac. Iar vinul de mure vindeca durerile de gat. Luat de trei pe zi inainte de mese, ajuta la calmarea tusei convulsive. Dintr-un kilogram de mure, 1 l apa, 300 g zahar, lasate la macerat 10-15 zile, se obtine un excelent aperitiv culinar, dar si un eficient medicament natural.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.