Romania a gazduit o inchisoare secreta a CIA, unde ar fi fost detinuti sase suspecti de terorism, arata un nou raport intitulat "Globalizing Torture" si dat publicitatii marti de Open Society Justice Initiative.

Raportul identifica 54 de tari care au facilitat programul CIA de detentie, extradare extraordinara si interogare in anii de dupa atentatele teroriste de la 11 septembrie si strange datele existente pana in prezent cu privire la acest subiect, scrie MEDIAFAX.

Amrit Singh, autoarea raportului "Globalizing Torture" al Open Society, a declarat ca a gasit dovezi ca 25 de state din Europa, 14 din Asia si 13 din Africa au acordat asistenta CIA, in afara de Canada si Australia.

Intre acestea se numara Thailanda, Romania si Lituania, unde au fost infiintate inchisori, dar si Danemarca, ce a facilitat operatiunile aeriene ale CIA, si Gambia, care a arestat si a predat detinuti agentiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.