In anul 2013, dintr-un total de 12 zile libere declarate prin lege, avem 8 zile care pica in cursul saptamanii si 4 zile care pica in week-end.

In 2013, foarte multe dintre zilele libere legale cad in weekend, astfel ca,doar 8 zile sunt cu adevarat libere in plus. Codul muncii prevede 12 sarbatori legale, traduse in zile libere pentru salariati.

Legislatia muncii este dura cu angajatorii care incalca salariatilor dreptul de a beneficia de zilele libere acordate de stat. Amenzile pentru angajatorii care nu acorda zilele libere legale sunt cuprinse intre 5.000 si 10.000 de lei.

Guvernul a stabilit ca zilele de 24 si 31 decembrie 2012 vor fi libere pentru salariatii din sectorul public si nu se aplica la locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii. Surse oficiale au declarat ca cele doua zile libere vor fi recuperate la inceputul anului viitor, la 12 si 19 ianuarie.

Sarbatori legale in 2013

Anul Nou
- 1 ianuarie » marti
- 2 ianuarie » miercuri

Ziua Internationala a Muncii
- 1 mai » miercuri

Pastele
- 5 mai » duminica
- 6 mai » luni

Rusaliile
- 23 iunie » duminica
- 24 iunie » luni

Adormirea Maicii Domnului
- 15 august » joi

Sfantul Andrei
- 30 noiembrie » sambata

Ziua Nationala a Romaniei
- 1 decembrie » duminica

Craciunul
- 25 decembrie » miercuri
- 26 decembrie » joi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.