Instanta romana transfera Rusiei procedura anchetarii diplomatului care a lovit cu masina o tanara pe trecerea de pietoni, el urmand a fi cercetat in tara natala pentru vatamare corporala din culpa si refuzare de recoltare de probe biologice.

Astfel, Judecatoria sectorului 3 Bucuresti a admis, vineri, cererea Parchetului privind trasferarea de procedura in vederea continuarii cercetarii diplomatutului rus, instanta stabilind inaintarea dosarului catre autoritatile judiciare din Rusia.

Decizia instantei poate fi contestata in termen de cinci zile, la Tribunalul Bucuresti care se va pronunta definitiv pe aceasta chestiune.

Miercuri, Judecatoria sectorului 3 a amanat pentru vineri dezbaterile in procesul in care procurorii parchetului acestei instante cer transferarea catre Federatia Rusa a procedurilor judiciare in cazul diplomatului rus care a accidentat grav o tanara pe o trecere de pietoni din Bucuresti.

Instanta a cerut, miercuri, Politiei si Parchetului administrarea de noi probe in acest dosar, inainte de a delibera cu privire la transferarea anchetei catre oficialii rusi.

In acest context, instanta a amant judecarea cererii de transfer pentru vineri, 9 noiembrie.

Procurorii au trimis, in 23 octombrie, la Judecatoria sectorului 3 dosarul diplomatului rus care, in 21 octombrie, a accidentat grav o tanara pe o trecere de pietoni din Capitala, cu propunere a transferului de proceduri, pentru ca barbatul sa poata fi judecat in Rusia, declarau, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Dupa ce Ministerul Afacerilor Externe a anuntat ca secretarul Ambasadei Rusiei la Bucuresti beneficiaza de imunitate diplomatica, politistii Brigazii Rutiere au trimis dosarul procurorilor Parchetului sectorului 3, potrivit surselor citate.

La randul lor, procurorii au trimis dosarul la Judecatoria sectorului 3, urmand ca magistratii sa dispuna, potrivit legii, transferul de proceduri astfel incat cetateanul rus sa poata fi judecat in tara lui pentru vatamare corporala din culpa.

Citeste si:
Anchetă după incendiul de la Hidrocentrala Porțile de Fier 1. A...
Anchetă după incendiul de la...

Consulul rus in Romania Andrei Lancikov a declarat pentru Ria Novosti ca diplomatul rus care a lovit o tanara pe trecerea de pietoni mergea regulamentar si "era treaz".

"Conform Conventiei de la Viena, diplomatii au imunitate diplomatica si sunt exceptati de la jurisdictia penala si administrativa in tara de acreditare", a mai spus Lancikov, precizand totodata ca ambasada va clarifica circumstantele accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.