De la inceputul acestui an si pana in prezent, politistii au fost implicati in mai bine de 900 de accidente rutiere, in mai mult de jumatate din cazuri vina fiind chiar a angajatilor Ministerului Administratiei si Internelor (MAI).

Potrivit unei informari venite din partea MAI, Directia Politiei Rutiere a organizat, in primele 11 luni ale acestui an, 2.707 actiuni si 5.312 de controale care au vizat modul in care politistii respecta disciplina rutiera in trafic. In ciuda activitatilor desfasurate pentru reducerea numarului de incidente rutiere, ministrul Vasile Blaga considera ca numarul de implicari ale politistilor in astfel de evenimente ramane destul de ridicat.

De la inceputul acestui an, au avut loc 924 de astfel de accidente, in mai mult de jumatate din acestea cadrele MAI fiind gasite vinovate de producerea lor. Dintre acestea, 118 accidente au fost determinate de consumul de alcool, viteza excesiva, depasirile neregulamentare si defectiunile tehnice.

In aceeasi perioada, 2.513 de politisti si alti angajati MAI au fost amendati pentru incalcarea regulilor de circulatie, 174 au ramas fara permise de conducere, din care 57 pentru savarsirea de infractiuni prevazute de legislatia rutiera sau Codul penal. Blaga a adaugat ca "cel mai important dintre factorii aflati la originea acestor incidente este faptul ca politistii se considera deasupra regulilor de circulatie si conteaza pe sprijinul colegilor lor in vederea evitarii eventualelor consecinte".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.