Raportul Universitatii Bucuresti care arata ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat a fost trimis Ministerului Educatiei.

Rectorul Universitatii Bucuresti (UB), Mircea Dumitru, a declarat, joi, ca raportul a fost trimis in urma cu o zi Ministerului Educatiei, scrie MEDIAFAX.

"Raportul cuprinde tot ceea ce am anuntat public de fiecare data si poarta semnatura tuturor expertilor care s-au pronuntat pe respectiva lucrare. Raportul a fost semnat de mine, in calitate de rector al Universitatii Bucuresti", a spus Mircea Dumitru.

Universitatea Bucuresti: Victor Ponta a plagiat

Potrivit rectorului UB, din punct de vedere legal, el nu poate face nicio recomandare Ministerului Educatie.

"Nu putem face noi recomandari, am cerut sa fie luate masurile care se impun in acest caz. Toate datele privind opiniile specialistilor cu privire la teza de doctorat a lui Victor Ponta sunt postate pe site-ul Universitatii Bucuresti", a mai spus rectorul.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a spus ca a aflat despre raportul trimis Comisiei juridice de catre Universitatea Bucuresti, dar ca nu a avut timp sa il citeasca.

"Am aflat ca a ajuns acel raport. Nu am avut timp sa il citesc", a precizat Andronescu.

Intrebata daca ar putea lua vreo masura in conditiile in care legea prevede ca numai Consiliul National de Etica poate judeca plagiatul in cazul demnitarilor, Ecaterina Andronescu a spus ca "este legea domnului Funeriu".

"Legea domnului Funeriu stabileste ca numai CNE poate analiza plagiatul in cazul demnitarilor", a precizat ministrul Educatiei, precizand ca va citi raportul UB.

Consiliul National de Etica: Ponta NU a plagiat

Ministrul Ecaterina Andronescu nu a vrut sa precizeze daca va lua vreo masura in acest caz, multumindu-se sa mentioneze ca trebuie respectata legea.

Citeste si:
Raportul „Educația privind schimbările climatice și mediul în școli...
Raportul „Educația privind...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.