Alianta pentru Sanatate trage un semnal de alarma. In lunile noiembrie si decembrie, pacientii vor fi nevoiti sa achite integral serviciile medicale, relateaza rtv.net.

In prezent, pacientul roman nu mai beneficiaza de statutul de asigurat decat pe hartie. In realitate, platim de cele mai multe ori intre 60 si 100% din contravaloarea serviciilor de sanatate.

"Bugetul construit si nerectificat a lasat fara finantare sanatatea in trimestrul IV. Mai exact, lunile noiembrie si decembrie. Tocmai de aceea, furnizorii de servicii si produse medicale nu mai au alte optiuni decat sa ofere servicii contracost. Biletele de trimitere, retetele compensate si gratuite vor fi inutile, pentru ca nu vor mai putea fi onorate", a aratat Cristian Hotoboc, presedinte APSR, in cadrul unei conferinte.

Laboratorul si radiologia au fost intotdeauna sectoarele cele mai prost finantate.

"S-a mers pe ideea cu plafonare. Dar la noi s-a pus plafon pe tot. In schimb, s-au utilizat bani pentru investigatii care nu au fost chiar asa utile. Iar cele absolute necesare, pentru bolile grave, pentru bolile pentru care timpul e important iar precizarea diagnosticului trebuie facuta cat mai repede, nu s-a tinut cont de aceasta repartizare", a subliniat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei pentru Protectia Pacientilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.