Inotul alaturi de delfini pare sa fie de ajutor pentru a vindeca depresiile incipiente sau avansate, a descoperit o echipa de cercetatori de la Universitatea din Leicester, relateaza BBC News Online.
Oamenii de stiinta au testat efectul pe care l-au avut reprizele de inot cu delfinii asupra a 15 oameni care sufereau de depresie, in cadrul unui studiu realizat in Honduras. Ei au descoperit ca simptomele bolii s-au ameliorat in cadrul acestui grup fata de un alt grup de 15 oameni care inotau in aceeasi zona, dar nu interactionau cu delfinii.

Toti voluntarii care au participat la acest studiu au incetat sa mai ia antidepresive sau sa mearga la psihoterapie cu cel putin patru saptamani inainte de a incepe studiul. Jumatate dintre voluntari au inotat in preajma delfinilor o ora pe zi, timp de doua saptamani. Ceilalti au facut acelasi lucru, numai ca nu au interactionat cu delfinii. Dupa cele doua saptamani, ambele grupuri au avut o mai buna sanatate mintala, dar rezultatele au fost mai vizibile la cei care au inotat alaturi de delfini.

Unii dintre cercetatori au declarat ca valoarea estetica a delfinilor si emotiile nascute din aceasta interactiune ar putea avea proprietati de vindecare. Pe de alta parte, alti specialisti au speculat ideea ca ultrasunetele emise de delfini ar putea fi cele ce au avut un efect benefic asupra oamenilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.