Unitatea Curtii Constitutionale este cea mai noua victima a luptelor politice din Romania.

Judecatoarea CC Aspazia Cojocaru a declarat, miercuri, ca il va da in judecata pe colegul sau Ion Predescu, daca se va confirma faptul ca acesta a divulgat secretul votului din plenul Curtii, in cazul invalidarii referendumului din 29 iulie.

Aspazia Cojocaru le-a declarat jurnalistilor ca Predescu nu a recunoscut faptul ca el ar fi facut declaratii privind modul in care ea ar fi votat in plenul CC.

"Spune ca nu a dat niciun fel de declaratie. (...)Nu stiu, scuze sau nu, dar neaga tot timpul. Neaga ca ar fi dat astfel de declaratii. Daca exista o astfel de inregistrare, va rog sa ma credeti ca ma duc pana unde trebuie, pana in panzele albe", a sustinut Cojocaru.

Ea a fost intrebata de jurnalisti daca il va da in judecata pe Predescu. "Pana in instanta", a replicat judecatorul CC, citat de MEDIAFAX.

In plus, ea a sustinut ca prin declaratia lui Predescu s-ar fi incalcat secretul votului din plenul Curtii.

De asemenea, ea a fost intrebata daca va cere sanctionarea lui Predescu in plenul Curtii. "Nu stiu, sa vedem, in functie de ce gasim. Chiar sunt destul de afectata de povestea asta incat sa mai... Asta e situatia. Dansul neaga ca ar fi dat o astfel de declaratie, cea din «Gandul». Neaga. Pana nu sunt in posesia acelei copii (inregistrari - n.r.), eu pornesc de la prezumtia de buna credinta, pana la proba contrarie", a mai afirmat Cojocaru.

Judecatorul CC Ion Predescu spune ca nu a avut nicio disputa cu Aspazia Cojocaru, iar intrebat cum interpreteaza declaratia acesteia ca va merge pana in panzele albe, el a raspuns: "Nu imi dau seama. Sa fie sanatoasa!".

Intrebat daca aceasta i-a reprosat ceva, el a raspuns ca Aspazia Cojocaru nu i-a spus nimic. "N-am avut nicio disputa", a completat el.

Citeste si:
Elena Udrea a cerut rejudecarea întregului caz în dosarul „Gala Bute”
Elena Udrea a cerut...

Chestionat daca ii e teama ca judecatorul Aspazia Cojocaru il va da in judecata, Predescu a raspuns ironic: "I-auzi vorbe".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.