Procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, urmeaza sa-i prelungeasca cu inca sase luni delegarea in functia de sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Daniel Morar.

Mandatul lui Daniel Morar ar fi expirat pe12 august, dar ministrul Justitiei, Titus Corlatean, nu a facut nicio propunere pentru conducerea DNS, relateaza jurnalul.ro.

Potrivit procedurii, Morar si-a inaintat, joi, consimtamantul de a ramane in pozitia de sef al DNA pana la desemnarea unui succesor, iar procurorul general urmeaza sa decida prelungirea delegarii acestuia, avand in vedere ca ministrul Justitiei nu a facut inca vreo propunere.

In 18 iulie, Codruta Kovesi afirma ca il va delega pe Daniel Morar pe functia de procuror sef al DNA, daca "nu apare niciun fel de propunere sau nu e numita alta persoana".

"Nu am dorit sa fac propuneri pentru o pozitie importanta. Nu doresc sa amestec justitia cu turbulentele politice. Trebuie sa avem un climat de pace atunci cand discutam (propunerea de numire -n.r.). Orice vom face va fi scandal, va fi contestat", a sustinut Titus Corlatean, adaugand ca institutia DNA conteaza, iar cine va fi numit trebuie sa raspunda criteriilor legale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.