In ultima vreme, s-a vehiculat ideea conform careia radarele fixe din Romania vor fi folosite pentru a stabili depasirile ilegale de viteza.

Autoritatile spun insa ca depistarea vitezomanilor cu ajutorul camerelor fixe nu se va face curand, relateaza adevarul.ro.

In 2012 nu. Poate in 2013-2014. Daca avem cadrul legal, folosim radarele fixe. Altfel, nu avem cum", a declarat Lucian Dinita, seful Directiei Rutiere.

In acest moment, radarele fixe sunt utilizate in tara noastra pentru a depista anumite nereguli de circulatie, din care sunt excluse cele privind viteza de deplasare a autovehiculelor. Acestea au functionat in acest scop pana in 2009, cand Politia Rutiera le-a retras avizul de functionare, singurele exceptii fiind radarele fixe de pe DN1.

In UE se promoveaza intens ideea folosirii radarelor fixe pentru a determina soferii sa nu mai depaseasca limita de viteza legala.

Citeste si
Cate radare mobile sunt pe strazi si cum sa te feresti de ele?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.