Dar dincolo de radarele fixe, despre care ne ajuta destul de mult sa stim unde sunt localizate, mai exista si cele mobile, care se plimba nestingherite pe strazi, in plin trafic, si care te pot "prinde" foarte rapid! Stii cat de performante sunt?

Oficialii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) au declarat ca "echipamentele video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospecialele, pot fi utilizate si pentru modul de lucru "in miscare"."

Acest lucru inseamna ca radarele te pot prinde si daca stau pe loc, undeva la marginea drumului, dar si daca sunt printre masini si te intalnesti cu ele brusc in trafic, asa ca ai mare grija.

Oficialii IGPR au mai explicat ca daca nu depasesti cu peste 10 km/h viteza legala ai foarte mari sanse sa scapi doar cu un avertisment si nu cu o amenda usturatoare.

"La art. 108 din acelasi act normativ este prevazuta sanctiunea amenzii, defalcat, pentru depasirea cu valori cuprinse intre 10-20 km/h si pana la 41-50 km/h, a vitezei maxime admise, pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul", au subliniat oficialii IGPR, potrivit MEDIAFAX.

  • Poate ar fi util sa stii si cate radare are Politia in fiecare zi pe strazi?

"Politia Romana actioneaza zilnic, in medie, cu 8 echipamente video de supraveghere a traficului rutier si masurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, la nivelul fiecarui judet, in schimburi, in functie de mai multi factori, cum ar fi perioada din zi/saptamana, valorile de trafic, conditiile meteo, etc", au mai punctat reprezentantii IGPR, scrie incont.ro.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.