Social 11 Iulie 2012 12:03
Primele estimari ale Institutului National de Statistica (INS) indica faptul ca numarul cetatenilor cu drept de vot a coborat la 15 milioane de persoane de la 18 milioane.

"Din punctul meu de vedere, este foarte bine sa vina 50% la vot. Avem o singura mare problema: noi nu suntem 18 milioane in acest moment. Conform primelor estimari, s-a redus populatia cu drept de vot cu trei milioane, deci cu drept de vot suntem 15 milioane. Cifra este pe baza unei ponderari, ca la sondaje de opinie, pe baza a ceea ce s-a inregistrat pana acum la INS", a spus Victor Ponta, potrivit rtv.net.

Premierul a mai afirmat ca datele de la ultimul recensamant nu au fost complet centralizate, datele fiind doar estimari preliminare.

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca legea prin care s-au facut modificari la articolul 10 din Legea referendumului este constitutionala in masura in care asigura participarea la referendum a cel putin jumatate plus unul in numarul persoanelor inscrise pe listele electorale permanente.

Guvernul: Vom respecta decizia CCR privind referendumul

Ulterior, ministrul delegat pentru Administratie Publica, Victor Paul Dobre, a anuntat ca referendumul se va desfasura dupa ordonanta de urgenta a Guvernului ce prevede ca presedintele va fi demis doar daca voteaza 50%+1 din cei prezenti la vot pentru demitere.

Citeste si Cum contraataca PSD decizia CCR privind referendumul: Va peria listele electorale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.