Pe 20 noiembrie 1989 a avut loc ratificarea universala a Conventiei Natiunilor Unite cu Privire la Drepturile Copilului. De atunci, in fiecare an se sarbatoreste Ziua Drepturilor Copilului in toate statele lumii, exceptand Statele Unite si Somalia. In Romania, evenimentul a fost marcat de Organizatia Salvati Copiii, care incepand de ieri si pana pe 25 noiembrie va organiza o suita de actiuni de senzibilizare a opiniei publice cu privire la violenta impotriva copilului.

Ziua Drepturilor Copilului s-a sarbatorit ieri in Bucuresti si alte 14 judete din tara. 20 de copii cu varste intre 9 si 18 ani au prezentat la Teatrul ACT din Capitala un spectacol de teatru-forum, care a marcat prin interactiunea cu publicul aceasta zi. Scenariul si regia au apartinut in totalitate celor mici, care au prezentat situatii desprinse din realitate, prin care s-a urmarit transmiterea de mesaje antiviolenta. Problematica violentei asupra copilului a fost abordata din perspectiva unei invitatii la dezbatere adresate publicului. Dupa terminarea spectacolului, peste 50 de voluntari ai Organizatiei Salvati Copiii au demarat o campanie stradala in parcurile bucurestene, adresata deopotriva tinerilor si parintilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.