Elevii clasei a XI-a vor trebui sa decida prin referendum, dupa alegerile locale din 10 iunie, daca se vor introduce probe diferentiate la Bacalaureat.

"Fostii mei colegi cer o aducere a tipului de examen de bacalaureat pe care Legea Educatiei Nationale il prevede mai aproape, adica in 2013, nu in 2015, insa lucrul acesta nu se poate face decat dupa consultarea tuturor elevilor de clasa a XI-a, lucru pe care il vom incepe de saptamana aceasta.

Fiecare elev va opta daca doreste o aducere a bacalaureatului in partea de 2013. La finalul acestui referendum putem discuta de o modificare a examenului", a declarat luni ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, intr-o emisiune la postul TVR 1.

"Salvarea" BAC-ului: Probe diferentiate in functie de profil

Liviu Pop motiveaza aceasta decizie prin faptul ca bacalureatul s-a desfasurat in ultimul an in baza unei ordonante emise in 2009 si examenul nu se pliaza pe ceea ce elevul invata in liceu.

BAC-ul de anul viitor s-ar putea desfasura fara camere de supraveghere

"E un efort mare daca se ajunge la aceasta modificare, pentru ca daca ne uitam in lege in doua luni, iulie si august, e nevoie de mobilizare la nivel de minister pentru a concepe modele de texte si toate celelalte absolut necesare desfasurarii unui examen pe noua Lege a Educatiei incepand cu luna iunie a anului 2013", a explicat ministrul Liviu Pop, citat de realitatea.net.

Citeste si
Bacalaureat fara supraveghere video in 2013?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.