Camerele video vor fi folosite in acest an pentru supravegherea elevilor de liceu care dau bacalaureatul, dar anul viitor ar putea fi eliminate, a declarat ministrul Educatiei, Liviu Pop.

"Ma gandesc la o metodologie de bacalaureat anul viitor care sa nu prevada camere de luat vederi in salile de clasa. Sa vina voluntarii sa se implice mai mult, studentii, ONG-urile care vor sa asigure transparenta.

Nu cred ca in Romania trebuie sa mergem pe premisa ca profesorul are intentia sau interesul sa nu faca dreptate si sa supravegheze corect. Cred ca am depasit aceasta bariera", a explicat Liviu Pop, citat de hotnews.ro.

Examenul de BAC se va sustine la fel ca in 2011, cu tot cu camere video

In privinta probelor de BAC diferentiate, Liviu Pop a declarat ca trebuie consultatii elevii de clasa a XII a si parintii acestora. Consultarea se va face printr-un referendum pana pe 15 iunie.

Europarlamentarul Cristian Preda crede ca ministrul Liviu Pop ar trebui sa fie mai rezervat in privinta declaratiilor despre examenul de Bacalaureat de anul viitor.

Titularul portofoliului ar trebui sa fie ceva mai retinut si sa se ocupe de ceea ce tine de perioada foarte scurta in care va sta pe fotoliul din str. General Berthelot”, a declarat Cristian Preda, citat de evz.ro.

Europarlamentarul il acuza pe ministrul Educatiei ca ”evadeaza in viitor” pentru ca e ”incapabil sa explice cum a fost umflat grupul elevilor care au sustinut BAC-ul mai devreme” referindu-se la Bacul Olimpicilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.