Aproximativ 73% dintre bucurestenii care iau masa in oras in mod regulat prefera "sa se rasfete" cand merg la restaurant alegand mancaruri nesanatoase.

Un studiu realizat de Unilever Food Solutions arata ca iesitul la restaurant este perceput de bucuresteni ca o "ocazie speciala" si prin urmare vor sa profite de aceasta ocazie pentru a comanda feluri de mancare nesanatoase, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, mancarea sanatoasa este considerata scumpa, nesatioasa si mai putin gustoasa de persoanele care iau frecvent masa in oras. 78% dintre bucuresteni spun ca mancarea sanatoasa are un pret mare si mai mult de jumatate dintre ei considera ca nu este satioasa.

"Consumatorii nu considera mancarea sanatoasa nici atragatoare, nici accesibila. Una dintre problemele pe care le-a scos in evidenta studiul Perceptions and Practices related to Healthy Eating este aceea ca oamenii cred ca nu isi pot permite mancarea sanatoasa. Mai mult, nu o considera gustoasa si din acest motiv nici nu fac eforturi pentru a o consuma mai des", a spus Maria Gavrilescu, Channel Marketing Leader la Unilever Food Solutions Romania.

Romanii sunt insa constienti ca ar trebui sa o faca - 56% dintre cei care iau in mod regulat masa in oras cauta optiunile sanatoase din meniuri.

Citeste si Cele 10 paini cu E-uri de pe piata: Nesanatoase, dar convenabile


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.