Romania a participat pentru a treia oara la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene (EUSO), competitie cu caracter interdisciplinar pe echipe.

Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene, aflata anul acesta la a X-a editie, s-a desfasurat in Lituania (Vilnius), in perioada 21-29 aprilie 2012, si a reunit 44 de echipe din 22 de state membre ale Uniunii Europene.

Conform regulamentului, o tara poate inscrie doua echipe formate din cate trei elevi care sustin doua probe practice la trei discipline - biologie, chimie si fizica - punctele de la fiecare experiment cumulandu-se pentru echipa.

Echipele romane au obtinut o medalie de aur si una de argint.

Cei sase laureati sunt urmatorii: Andreea Maria Filip si Ana-Catalina Mirisescu (ambele de la Liceul de Informatica Bucuresti), respectiv Marian Adrian Radu (Colegiul National „Fratii Buzesti" din Craiova) - medaliati cu aur, Teodora Telecan (Colegiul National de Informatica „Onisifor Ghibu" din Cluj-Napoca), Cristian Zaharia (Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu" din Bucuresti) si Klaus Andreas Ludescher (Colegiul National „C.D. Loga" din Timisoara).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.