Trei persoane au fost ranite, luni, doua dintre ele fiind in stare grava, in urma exploziei unui cuptor din incinta unei turnatorii din municipiul Iasi, deflagratia fiind urmata de un incendiu.

Deflagratia s-a produs in jurul orei 13.00, la firma SC Mecano Fuc SRL, apartinand omului de afaceri iesean Constantin Comanescu si aflata in zona industriala a municipiului, iar la fata locului au ajuns mai multe echipaje ale SMURD si ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU).

In urma exploziei produse la un cuptor al turnatoriei, trei muncitori au fost raniti, fiind transportati la Spitalul "Sfantul Spiridon" din municipiul Iasi, transmite MEDIAFAX.

Potrivit coordonatorului SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, doi dintre pacienti sunt in stare critica. Astfel, unul dintre ei are arsuri pe 10-20 la suta din suprafata corpului, fiindu-i afectate caile respiratorii si este in stare grava, ca si cel de-al doilea pacient, pronosticul medicilor in cazul acestora fiind rezervat. Cel de-al treilea pacient are arsuri pe 10 la suta din suprafata corpului, fiind constient si in stare stabila.

Incendiul care a urmat exploziei a fost stins de pompieri in aproximativ zece minute. "Explozia s-a produs la cuptorul unei turnatorii. Incendiul a fost stins in zece minute, la fata locului fiind trimise doua autospeciale”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Spiridon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.