Directorul Asociatiei Patronale a Producatorilor de Lapte din Romania, Dan Cojocaru, reactioneaza la declaratiile ministrului Agriculturii.

Laptele de consum pe care il cumparam din magazine este un produs proaspat si nu este facut din lapte praf, da asigurari directorul Asociatiei Patronale a Producatorilor de Lapte din Romania, Dan Cojocaru.

El a contrazis, astfel, recentele afirmatii facute de ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, potrivit carora o mare parte din laptele vandut in magazine nu este un produs natural, relateaza capital.ro.

"Autoritatile isi fac datoria, avem o legislatie, se controleaza tot ce este pe raft. Laptele de consum din magazine este un produs proaspat, pasteurizat, nu este facut din lapte praf. Deci sa nu denigram imaginea de lapte si consumul de lapte", a spus Cojocaru.

"Laptele de consum este obtinut din lapte proaspat provenit de la fermele comerciale, din gospodariile populatiei sau din comertul intracomunitar. Chiar daca ar fi obtinut din lapte praf, nu ar fi nicio problema deoarece laptele praf este fabricat tot din lapte natural suta la suta. Procesatorii prefera insa alte metode mai putin costisitoare, dar tot din lapte natural', a precizat si Radu Roatis Chetan, presedintele Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.