Incepand din data de 23 aprilie 2012, Biblioteca Nationala a Romaniei, va deschide treptat noul sau sediu, situat la adresa Bd. Unirii 22.

Biblioteca Nationala a Romaniei inseamna: 14 sali de lectura mari, 6 sali de conferinte, o aula de 400 de locuri, 30.000 de metri patrati de spatiu de depozitare de carte si 15.000 de metri patrati de spatii multifunctionale pentru expozitii, auditii, librarii si cafenele.

Dupa ce Patriarhul Daniel a sfintit duminica noul sediu, conform mediafax.ro, Biblioteca a fost gata luni, de la ora 13, sa fie deschisa oficial pentru toti romanii, intr-o ceremonie speciala la care au participat, printre altii, prim-ministrul Mihai Razvan Ungureanu si ministrul culturii, Kelemen Hunor.

Timp de cinci zile, din 23 si pana in 27 aprilie, Biblioteca va propune, sub deviza O perspectiva asupra culturii – Biblioteca Nationala a Romaniei, un program inaugural care va incerca sa prezinte publicului larg activitatile si misiunea unei biblioteci nationale.

Program
23 aprilie - Ziua Nationala a Bibliotecarului, discutiile se vor concentra pe definirea conceptului de biblioteca nationala si pe biografia si specificul Bibliotecii Nationale a Romaniei in cadrul familiei europene de biblioteci nationale;
24 aprilie - ziua va fi dedicata bibliotecilor publice si statutului lor de Agora, de spatiu formativ si informativ in societatea secolului XXI;
25 aprilie – bibliotecile de invatamant si rolul lor in educatia formala si non-formala;
26 aprilie – bibliotecile specializate si importanta pe care o are cercetarea documentara in orice demers stiintific pertinent;
27 aprilie - ultima zi va fi dedicata statutului si importantei colectiilor patrimoniale din biblioteci, arhive, muzee etc.

Inaugurarea va avea si o componenta muzicala. Chitaristul Maxim Belciug va inagura joi, 26 aprilie, aula din noul sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei. Artistul va canta cateva melodii de pe cel mai recent CD al sau intitulat "Incantari", scrie romanialibera.ro.

Citeste si:
Se inaugurează Podul de la Brăila
Se inaugurează Podul de la...

In spatiile Bibliotecii Nationale va avea acces oricine (elevi, studenti) isi doreste sa studieze in liniste, inclusiv grupuri care lucreaza la proiecte in echipa. Biblioteca Nationala a Romaniei are un fond de peste 12 milioane de volume.

Pentru a avea acces la aceste volume si nu numai, este necesar un permis care se elibereaza gratuit la prezentarea buletinului si a unei fotografii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.