Parcurile bucurestene au fost invadate in aceste zile de capuse, iar Primaria nu vrea sa porneasca operatiunile de deparatizare.

Cea mai mare problema este a capuselor care vor fi contactate de cainii maidanezi, dar Primaria nu da acordul celor de la Vier Pfoten sa inceapa deratizarea in randul maidanezilor.

Pericolul ridicat de capuse a fost sesizat intr-un raport al unei Comisii Interministeriale pentru Sanatate Publica. Capusele purtate de caini maidanezi sau de companie, in afara de a pune in pericol viata patrupedelor, sunt purtatoare de boli periculoase pentru oameni, precum boala Lyme.

Actorul Serban Ionescu a paralizat din cauza unei capuse

In tot acest timp firmele care ar trebui sa stropeasca cu solutii deparazitante se arata neputincioase si spun ca vor da degeaba cu solutie pentru ca va veni ploaia si le va spala.

"Evident ca daca am avea acordul sa incepem am face si deparazitare interna si exrterna. Dar tot stam asa in stand-by, desi am ne-am oferit ajutorul gratuit catre Primarie, dar nu au un spatiu sa ne dea unde sa ne desfasuram activitatea. De anul trecut tot asteptam si nimic. Ne tot duc cu vorba, ca semnam, ca facem si tousi nimic", a declarat Kuki Barbuceanu, coordonatorul Vier Pfoten, pentru dcnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.