Facultatile care vor institui examene scrise pentru admitere incepand cu anul acesta vor folosi bibliografia examenului de BACALAUREAT.

Inscrierea la admitere la facultatile Universitatii din Bucuresti va avea loc intre 9 si 15 iulie, a anuntat azi institutia de invatamant superior. In perioada 17-23 iulie, candidatii inscrisi la facultatile la care se organizeaza examene de admitere vor sustine probele stabilite.

Gata cu dosarele: Admiterea la facultate, doar cu examen

Universitatea Bucuresti foloseste trei metode de admitere:
- pe baza mediei de bacalaureat;
- concurs de admitere;
- examen scris.

Unele facultati propun o formula mixta de admitere: o proba scrisa si media de la bacalaureat sau notele de la disciplinele de la bacalaureat relevante pentru domeniul ales de candidat, fiecare cu o anumita pondere, scrie adevarul.ro.

Cu exceptia facultatilor care organizeaza in mod traditional examen de admitere, facultatile care vor organiza de anul acesta probe scrise sau teste pentru admiterea la studiile de licenta propun ca bibliografie aceeasi tematica de studiu ca cea pentru bacalaureat.


Citeste si
Studiile superioare se scumpesc. Cat te va costa facultatea?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.