Legea potrivit careia infractiunile de omor nu se mai prescriu a trecut de Parlament in cadrul sedintei de marti.

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu 172 de voturi "pentru" si unul "impotriva", proiectul de modificare a Codului Penal in sensul eliminarii prescriptiei raspunderii penale si pedepselor in cazul infractiunilor de omor comise cu intentie, de genocid, contra umanitatii si de razboi, relateaza MEDIAFAX.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis saptamana trecuta modificarea Codului Penal, pentru ca infractiunile de omor sa nu fie prescrise.

Proiectul de lege prevede eliminarea prescriptiei pentru raspunderea penala in cazul infractiunii de omor - comisa cu intentie (directa sau indirecta) - in varianta simpla si in formele sale agravate - si in cazul infractiunilor intentionate care au avut ca urmare moartea victimei.

Proiectul mai prevede si eliminarea prescriptiei pedepselor in cazul infractiunilor de omor si completarea textelor de lege care prevad si imprescriptibilitatea infractiunilor de genocid, contra umanitatii si de razboi. Camera Deputatilor este for decizional la acest proiect de lege.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.