Senatul a intocmit un raport de respingere pentru proiectul prin care cetatenii minoritatilor nationale ar fi folosit limba materna in relatie cu autoritati.

Propunerea legislativa prevedea ca in situatia in care ponderea cetatenilor apartinand unei minoritati nationale depaseste 20% din numarul locuitorilor, acestia sa se poata adresa autoritatilor locale si in limba materna, relateaza hotnews.ro.

Propunerea de lege, care modifica articolul 76 al Legii nr. 215/2001, a fost initiata de deputatii UDMR Marton Arpad si Mate Andras-Levente.

Alte prevederi ale propunerii:
- salarii mai mari cu 10% pentru functionarii publice care stiau limba materna, in conditiile in care ocupau un post legat de relationarea cu publicul;
- Autoritatile administratiei publice locale ar fi trebuit sa asigure si inscriptionarea denumirii localitatilor si institutiilor publice si in limba materna a cetatenilor apartinand minoritatii respective.

Legea are un caracter ordinar, iar Senatul va discuta propunerea de lege in calitate de Camera decizionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.