Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta a decis transmiterea de avertizari hidrologice catre 12 prefecturi din zona Dunarii.

Prefecturile celor 12 judete pe unde trece Dunarea au primit o atentionare hidrologica, din cauza formatiunilor de gheata care pot genera situatii deosebite, potrivit Ministerului Mediului.

Ca urmare a variatiilor de temperatura inregistrate in ultimele zile si a celor prognozate pentru perioada urmatoare, si avand in vedere existenta formatiunilor de gheata pe fluviul Dunarea, s-a constatat ca pot avea loc fragmentari ale podurilor de gheata, desprinderea si punerea in miscare a formatiunilor de gheata, precum si ingramadirea acestora in sectoarele cu viteze mai mici ale debitelor si cresterea artificiala de niveluri cu efecte locale pe sectorul aval Oltenita.

Atentionarea a fost transmisa catre prefecturile din judetele Braila, Calarasi, Caras-Severin, Constanta, Dolj, Galati, Giurgiu, Ialomita, Mehedinti, Olt, Teleorman si Tulcea.

O nava s-a scufundat in noaptea de duminica spre luni in Dunare, dupa ce un pod de gheata lung de zeci de kilometri s-a rupt, la Calarasi. Alte 12 nave au ramas blocate.

Reprezentantii Ministerului Mediului si Padurilor au solicitat Ministerului Transporturilor ca in cadrul sedintei Comitetului National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) care se desfasoara de la ora 16:30 la sediul Ministerului Administratiei si Internelor sa prezinte situatia la zi a navelor si barjelor care se afla pe Dunare (numar, tipul incarcaturii si situatia de la fata locului) pentru a se evita eventualele poluari accidentale cu produsele din incarcaturi.

Citeste si
ONU emite un avertisment pentru inundatii in Romania

Cat ar costa topirea brusca a zapezii?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.