O nava s-a scufundat azi-noapte in Dunare, dupa ce un pod de gheata lung de zeci de kilometri s-a rupt, la Calarasi.

Toate vasele aflate acum pe fluviu sunt in pericol, iar 12 dintre ele sunt blocate efectiv. Marinarii tin motoarele pornite, insa exista ambarcatiuni pe care echipajele le-au parasit si acum plutesc la intamplare.

"La momentul acesta nu ai cum sa intervii pentru ca nu exista modalitate de interventie, modalitatea a fost inainte sa se intample acest lucru cand toate navele, absolute toate navele au fost notificate", a spus prefectul de Calarasi, Emil Musat, pentru realitatea.net.

Nava care s-a scufundat se afla in zona Chiciu, marinarii reusind sa se salveze in ultimul moment, a declarat, luni, directorul Capitaniei Zonale Giurgiu, Florin Oprea. Navigatia pe Dunare este blocata, iar mai multe nave sunt in pericol dupa ce au derapat si au fost luate de gheata, a spus directorul.

Florin Oprea a mai spus ca in zona Calarasi si pe Dunarea fluviala nu exista spargator de gheata. El a precizat ca in momentul in care se pune in miscare un pod de gheata ca cel de la Calarasi, nu poate fi luata nicio masura de protectie, relateaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.