Descinderi si perchezitii au avut loc in cinci judete, un grup infractional organizat format din 34 de persoane fiind vizat pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

  • Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este estimat pana in acest moment la 20.000.000 de euro.

Un numar de 25 de persoane din Strehaia, judetul Mehedinti, au fost duse la audieri, scrie MEDIAFAX.

Omul de afaceri Catalin Spataru, supranumit "regele asfaltului din Arges", este cautat de anchetatori in acest dosar, informeaza capital. Catalin Spataru este finul sefului IPJ Valcea, Ion Stoica, fost secretar general al MAI si fost sef al IPJ Arges.

In ancheta este vizat si Petrica Toma, din Hunedoara, fost comisar sef la Garda Financiara, proprietarul Hotelului Roman din Herculane, acesta urmand sa fie audiat de procurori la DIICOT Mehedinti. La locuinta acestuia anchetatorii au gasit aproximativ 600.000 de lei.

Potrivit unui comunicat al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Mehedinti au facut 30 de perchezitii domiciliare - 13 in localitatea Strehaia, noua in judetul Hunedoara , patru in municipiul Cluj, trei in municipiul Timisoara si una in judetul Arges, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani.

Liderii gruparii, Mihai Gheorghe si Mihai Ion, au identificat 50 de societati comerciale care aveau cifre semnificative de afaceri si in intelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare de marfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat, se arata in comunicatul DIICOT.

  • Firme fantoma cu debite catre bugetul de stat

"Membrii gruparii au infiintat in acest scop cinci societati comerciale, tip "fantoma", cu sediul in localitatea Strehaia, acestea acumuland debite substantiale catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit, datorat urmare a activitatii infractionale", potrivit sursei citate.

Sumele de bani reprezentand contravaloarea acestor operatiuni erau achitate in conturile societatilor comerciale controlate de catre cei doi,
deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat in numerar si impartite intre membrii gruparii.

"Cu titlu de exemplu, numai pentru cinci dintre societatile comerciale atrase de catre invinuiti s-au facturat marfuri si servicii in valoare totala de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), suma ridicata in numerar de catre invinuitii Mihai Ion si Mihai Fanel Daniel, cu consecinta prejudicierii bugetului de stat cu suma de 2.400.000 de euro", se mai arata in comunicatul DIICOT.

Citeste si:
Frații Tate, trimiși în judecată de DIICOT. Sunt acuzați de viol,...
Frații Tate, trimiși în...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.