Ministrul Turismului, Cristian Petrescu, a prezentat intr-un interviu planurile de dezvoltare ale turismului balnear in Romania.

10 localitati au primit anul trecut, prin Hotarare de Guvern, statutul de statiuni balneare sau balneoclimaterice, dupa ce Institutul National de Recuperare, Medicina Fizica si Balneoclimatologie Bucuresti a atestat calitatea factorilor na­turali cu proprietati de cura din respectivele locatii.

Anul acesta se poarta discutii pentru alte 10 localitati, a declarat Cristian Petrescu intr-un interviu cu evz.ro. Printre localitatile pretendente se numara 1 Mai, Buzias, Eforie Nord, Vatra Dornei si Geoagiu Bai. Ministrul a precizat ca, in total, 120 de localitati in Romania au resurse naturale cu capacitati terapeutice, insa nu toate au infrastructura edilitara sau turistica pentru a deveni statiuni.

Una dintre localtiatile care ar putea capata statutul de statiune balneara sau balneoclimaterica este si capitala, Bucuresti.

"Printre aceste localitati se numara si municipiul Bucuresti unde, impreuna cu Ministerul Sanatatii, suntem implicati in procesul de relansare a brandului Ana Aslan si a institutului cu acelasi nume, printr-o formula de parteneriat public – privat", a declarat Cristian Petrescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.