Administratia Nationala a Apelor Romane a anuntat ca debitele raurilor sunt stationare, cu exceptia celor din sudul tarii care sunt in crestere.

Debitele raurilor vor continua sa fie stationare, in urmatoarea perioada, cu exceptia cursurilor mici din sudul tarii, in timp ce in cazul Dunarii debitul va fi de 2.150 mc/s, sub media multianuala a lunii februarie, potrivit prognozei hidrologice prezentate, marti, de catre specialistii Administratiei Nationale Apele Romane si citate de hotnews.ro.

Raurile mici din sudul Romaniei vor inregistra in viitor o crestere, din cauza cedarii apei din stratul de zapada, precipitatiilor lichide prognozate si propagarii. Tot in sudul tarii, formatiunile de gheata se vor diminua si restrange.

In ceea ce priveste Dunarea, debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in scadere, de 2.150 mc/s, la fel in aval Portile de Fier, pe sectoarele Gruia-Zimnicea si Isaccea-Tulcea. Debitul pe sectorul Giurgiu-Galati va fi in crestere, dar tot sub media multianuala a lunii februarie (5.300 mc/s).

Citeste si:
Inceputul inundatii, in comuna Mihai Bravu


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.