Oportunitatile sporite reprezinta principalul motiv pentru care tinerii vor sa invete in strainatate, arata un nou studiu.

Studiul organizat cu ocazia RIUF arata ca principalul motiv invocat pentru a pleca la studii este reprezentat de oportunitatile sporite, fie
ele educationale sau profesionale, existente in strainatate (36.21% dintre respondenti). 27.15% dintre respondenti au declarat ca motivul este calitatea invatamantului de afara, iar 12.75% spun ca vor sa plece pentru experienta dobandita prin intermediul studiului in strainatate.

Domeniul cel mai interesant pentru studentii romani este Business (20% dintre respondenti declarand ca vor sa studieze acest domeniu). Pe locul 2 se situeaza IT&Computer Science si Marketing (17% fiecare), urmate la o distanta mica de economie (16%), jurnalism (15%) si limbi straine, management turistic, politica si REI (fiecare cu 14%).

Cele mai putin cautate domenii de studiu in strainatate par a fi contabilitatea si istoria.

Cand vine vorba de intoarcerea in tara, doar 4% dintre respondenti au declarat ca nu s-ar mai intoarce deloc. Cei mai multi (61%) au spus ca s-ar intoarce pentru familie, prieteni, rude sau pentru Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.