Seful CJ Vrancea, Marian Oprisan, si vicepresedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta solicita acordul Ministerului de Interne pentru declararea starii de alerta.

"Ca urmare a situatiei existente in judet si a atentionarii meteorologice privind Codul Portocaliu de ninsori abundente, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Vrancea, la propunerea presedintelui Consiliului Judetean, Marian Oprisan, vicepresedinte al CJSU, a aprobat mentinerea situatiei de urgenta, pana la revenirea la situatia de normalitate, si a solicitat acordul Ministerului Administratiei si Internelor in vederea declararii starii de alerta", se arata intr-un comuniat al Consiliului Judetean Vrancea.

Pentru aprobarea starii de alerta va fi necesara parcurgerea a inca doua etape, respectiv obtinerea acordului ministrului Administratiei si Internelor pentru declararea starii de alerta, apoi propunerea spre aprobare de catre membrii CJSU Vrancea a declararii starii de alerta.

"Avand vedere faptul ca inca nu s-a reusit inlaturarea tuturor efectelor generate de caderile abundente de zapada si de viscol, la care se adauga aparitia unei iminente amenintari
(emiterea unei evertizari meteorologice Cod portocaliu de ninsori si viscol), care ar putea duce la agravarea situatiei din judetul Vrancea, am cerut ministrului Administratiei si Internelor sa-si dea acordul pentru declararea starii de alerta in judetul Vrancea", a declarat Sorin Hornea, prefectul judetului Vrancea, potrivit MEDIAFAX.

In prezent, in judetul Vrancea, mai sunt izolate 30 de sate din 13 comune, unde nu se poate ajunge din cauza drumurilor inzapezite. In aceste sate locuiesc peste 10.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.