Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, ca va propune Consiliului local un proiect de hotarare prin care proprietarii care isi reabiliteaza termic locuintele sa fie scutiti de impozit pe minim sapte ani.

Perioada de scutire se va stabili in functie de costurile reabilitarii termice, astfel incat valoarea investitiei sa se amortizeze in cel putin sapte ani.

"Nu este o chestiune simpla si va trebui bine pusa la punct si corect aplicata", a spus Lungu, citat de realitatea.net.

Asociatiile de proprietari din Suceava au depus cereri la primarie pentru reabilitarea termica a 15.649 de apartamente din municipiu, prin proiectul initiat de MDRT cu fonduri europene, costurile totale fiind de 71 de milioane de euro.

Municipalitatea a transmis Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului o cerere pentru finantarea reabilitarii termice pentru un numar de 7.500 de apartamente, iar primarul si-a exprimat increderea ca vor fi finantate lucrarile de reabilitare termica macar pentru cele 3.551 de apartamente cu documentatia deja depusa.

Citeste si: Cat costa apartamentele vechi reabilitate termic?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.