Afla ce au avut de spus Anca Boagiu, ministrul Transporturilor, si Sorin Oprescu, primarul Capitalei, despre revenirea ninsorilor pe teritoriul Romaniei.

In cadrul conferintei sustinute la ora 13, Anca Boagiu a declarat ca "iarna aceasta nu este o iarna obisnuita, este o iarna cu surprize".

Referindu-se la ninsorile de saptamana trecuta, Ministrul Transporturilor a precizat ca a avut o "experienta neplacuta", acea a indisciplinei, intrucat unii sofei au ales sa se lupte cu natura, in loc sa se protejeze. De aceea a fost atat de dificil pentru utilajele de interventie si deszapezire sa ajunga pe drumurile unde situatia era critica.

Anca Boagiu a facut un apel deci la toti soferii sa colaboreze cu autoritatile pentru a se evita noi situatii dramatice.

"Cuvantul cheie este responsabilitate: atat din partea autoritatilor cat si din partea participantilor la trafic. Trebuie respectate avertisementele pe care le vor transmite CNADNR si cei de la politie", a declarat Boagiu de la Ministerul Transporturilor.

Boagiu a mai spus ca la Aeroportul Otopeni actioneaza 26 de utilaje de deszapezire, la Baneasa opt utilaje, la Traian Vuia 11 utilaje si la Mihail Kogalniceanu cinci utilaje. Totodata, pe Dunare se afla trei nave de interventie, in zonele Galati, Tulcea si Sulina.

In privinta modului in care a fost afectat traficul feroviar, ministrul a precizat ca au fost anulate 41 de trenuri, o linie a fost inchisa, in trimp ce pe sinele ferate actioneaza 148 de utilaje de deszapezire.

Sorin Oprescu a convocat Comandamentul de Iarna pentru a prezenta situatia in Capitala. Premierul a precizat ca se circula greu, dar se circula. Principalul motiv pentru dificultatile in circulatie il reprezinta aglomeratia nu vremea, in opinia primarului.

Sorin Oprescu a mai tinut sa mentioneze ca s-au luat masuri pentru a se mari capacitatea de cazare si ingrijire a persoanelor fara locuinte. Pe viitor, primaria Capitalei se pregateste pentru aparitia poleiului.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

"Maine si poimaine se anunta ploaie deci temperaturile vor fi probabil mai generoase. Ideea este ca urmeaza dupa acea o scadere brusca si aparitia poleiului. Maine si poimaine ne pregatim pentru asta", a declarat Oprescu la sedinta Comandamentului de Iarna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.