Primaria Capitalei a respins ieri colicitarea Centralei Nationale Miniere de a organiza pe 25 noiembrie, in fata sediului Ministerului Economiei si Comertului din Capitala, un miting de protest cu 10.000 de persoane urmat de un mars catre sediul Guvernului.

Minerii au refuzat propunerea municipalitatii de a-si reduce numarul de participanti si de a schimba locatia care, in opinia autoritatilor, nu ofera spatiu suficient pentru prezenta unui numar atat mare de persoane si ar duce la blocajul traficului in zona centrala a orasului. "Primaria Capitalei a oferit locatii alternative pentru desfasurarea manifestatiei, cum ar fi Piata Constitutiei, insa ei au refuzat orice alta alternativa. Nu s-au lasat impresionati nici de scrisoarea de protest a Asociatiei Victimelor Mineriadelor, care se opune prezentei minerilor pe strazile Bucurestiului. Urmeaza sa ne mai intalnim vineri cu dansii, pentru alte discutii, insa municipalitatea nu poate aproba solicitarea sindicatelor miniere, in forma actuala", a declarat secretarul general al municipalitatii, Dumitru Stanescu.

Asociatia Victimelor Mineriadelor se opune, la randul sau, intentiei Centralei Nationale Miniere de a aduce 10.000 de mineri in Capitala. Potrivit comunicatului semnat de presedintele AVM, Viorel Ene, mineriadele din iunie 1990, septembrie 1991 si ianuarie-februarie 1999 au traumatizat populatia Romaniei si in special pe locuitorii Bucurestiului, oras in care au fost ucise sau ranite sute de persoane. Ca urmare, AVM considera inoportuna organizarea acestei manifestatii, apreciind ca "noua mineriada" este "o sfidare din partea liderului Marin Condescu si a minerilor lui, dar si o provocare la adresa bucurestenilor". In replica, Marin Condescu, liderul Centralei Nationale Miniere, afirma ca are oameni de ordine din randul minerilor si isi asuma toate responsabilitatile presupuse de o astfel de manifestatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.