Iata care sunt cele mai importante obiceiuri de zi cu zi care tin bolile departe si va promit o viata lunga.

  • Alimentatia sanatoasa

Alegeti un stil de viata sanatos, care nu va permite sa treceti peste micul dejun, ne invata Kudika. Consumati zilnic fructe si legume proaspete, o prtie de supa, carne de pui si peste, rasfatati-va cu salate de fructe in locul sucurilor sau dulciurilor si alegeti apa dintre toate lichidele ca sa va potoliti setea.

Mancand sanatos zi de zi, schimbarile vor aparea la scurt timp. Un singur aliment nociv consumat insa zilnic, va reprezenta un stres “perseverent” asupra sanatatii care pana la urma isi va face cunoscute efectele.

  • Odihna corespunzatoare

Nu degeaba spun medicii sa va odihniti intre anumite ore noaptea. Somnul de noapte este cel mai bun, dar stiti de ce?

Pentru ca bioritmul nostru hormonal si celular, dar si nervos este creat sa functioneze dupa anumite ore. Si pentru ca de generatii intregi oamenii dorm noaptea, acest bioritm este deja implementat genetic in vietile noastre.

Astfel ca anumite modificari, regenerari si reglari in celulele corpului nostru se fac doar noaptea si ideal este sa prindeti somnul intre 21:00 si 05:00.

Pentru ca este foarte greu de realizat in zilele noastre aceasta odihna, putem totusi sa amanam somnul pana la orele 23:00.

Citeste integral pe Kudika.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.