Politistii pot inregistra conversatiile cu soferii opriti in trafic, pentru a folosi mai incolo materialele audio-video ca probe.

Echipamentul necesar realizarii de astfel de inregistrari audio-video a fost montat deja pe zece masini ale Politiei Rutiere aflate pe A1 si DN7. Potrivit unor surse oficiale, un astfel de sistem costa 4.000 de euro. Politia Rutiera vrea sa foloseasca aceste inregistrari in Instanta ca probe, daca apar contestatii.

"Sistemul a fost conceput ca, la momentul la care politistul pune in functiune sistemele luminoase si acustice, automat camera sa intre in functiune si sa ramana in functiune pe tot cursul constatarii abaterii, intocmirii documentatiei si inmanarii documentelor legale catre contravenient. Toata discutia dintre politist si contravenient este memorata intr-un card, care ulterior se descarca intr-un calculator al Politiei Rutiere", a precizat comisarul sef Lucian Dinita, Seful Politiei Rutiere, citat de MEDIAFAX.

El a mai tinut sa precizeze ca soferul oprit de politisti va fi anuntat de la inceput ca toata conversatia urmeaza a fi inregistrata.

Sandu Buglea, country manager la Safety Camera Systems, firma importatoare a sistemelor audio-video, a explicat ca acestea pot inregistra atat in interiorul cat si in exteriorul autovehiculului. Potrivit lui Buglea, autospeciale ale Politiei Putiere care au montate astfel de sisteme audio-video se afla in judetele Arad, Hunedoara, Sibiu, Arges, Dolj si Valcea, dar si in Bucuresti, pe autostrada A1 Bucuresti - Pitesti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.