ANPC a descoperit la comerciantii de cosmetice cu taraba, magazin sau site pe Internet, produse care contineau plumb, arseniu sau crom.

Verificarile au avut loc in perioada 7 – 16 noiembrie si vizau respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice, vandute atat direct cat si on-line, a declarat presedintele Autoritatii, Constantin Cerbulescu pentru MEDIAFAX.

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au dat amenzi de aproape un milion de lei agentilor economici care comercializau produse cosmetice vandute atat direct, cat si online, care contineau plumb, arseniu sau crom.

Verificarile au vizat 881 de operatori economici, din care 857 cu vanzare directa si 24 cu vanzare on-line. 75% dintre comercianti au inregistrat abateri de la prevederi legale, pentru care au primit 406 amenzi contraventionale in valoare de 957.600 de lei.

Pudra compacta "Qianyu", creion dermatograf "Ruby Rose", trusa fard "Ruby Rose", fard de ochi "Butterfly", fard de obraz "Lemax", fond de ten "Ruby Rose", trusa Fard "Ruby Rose", farduri "Miss Rose" sunt doar cateva exemple de produse in care s-au gasit urme de arseniu si plumb. In total, inspectorii ANPC au verificat marfuri in valoare de peste 6 milioane de lei.

ANPC a dispus 359 de masuri de oprire temporara de la comercializare pentru produse cosmetice in valoare de 366.885 lei si 56 de masuri de oprire definitiva, pentru produse cosmetice expirate sau continand metale grele (care nu sunt admise de Directiva de produse cosmetice), in valoare de 8.350 lei, la vanzarea directa.

In privinta vanzarii online a produselor cu probleme, s-au aplicat 20 de masuri de oprire temporara si remediere a site-urilor (corectare sau completare a informatiilor continute de site-urile de publicitate la care s-au depistat abateri).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.