Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, ramane in arest, dupa ce Curtea de Apel Craiova a admis, luni, recursul procurorilor la decizia magistratilor Tribunalului Olt.

Sandu Anghel a declarat, luni, in fata completului Curtii de Apel din Craiova ca Ionut Anghel, zis Mercedes, nepotul care sustine ca ar fi fost injunghiat de el, ar trebui sa stea in boxa, langa el, pentru denunt calomnios.

"Victima ar trebui sa stea langa mine. Cum puteam eu sa il tai pe nepotul meu pe care l-am si botezat? Eu ma declar nevinovat, nu l-am taiat eu", a declarat Bercea Mondial.

Mariana Stefan, unul dintre avocatii lui Bercea Mondial, sustinea ca judecatorii Curtii de Apel Craiova ar trebui sa respinga recursul si sa il judece pe Sandu Anghel in libertate, potrivit MEDIAFAX.

"Cine sa ii fi determinat pe martori sa isi schimbe declaratiile, daca el (n.r. - Bercea Mondial) era arestat preventiv, inclusiv pe cei cu identitate protejata. Sunt vorbe fara fond din partea reprezentantului Ministerului Public", a declarat Mariana Stefan.
Ea a precizat ca starea de sanatate a lui Sandu Anghel este in continuare "grava" si urmeaza un tratament pentru schizofrenie.

In 5 decembrie, magistratii Tribunalului Olt au decis inlocuirea masurii arestarii preventive cu interdictia de a parasi localitatea in cazul lui Sadu Anghel, zis Bercea Mondial, decizia fiind atacata cu recurs.

Sandu Anghel a fost arestat preventiv in 20 februarie, intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care in urma incidentului a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova.

In aprilie, Bercea Mondial a fost trimis in judecata pentru tentativa de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, instigare la marturie mincinoasa neurmata de executare si portul cutitului, fara drept, in locuri si imprejurari in care s-ar putea primejdui viata ori integritatea corporala a persoanelor.

De asemenea, Sandu Anghel a fost trimis in judecata de Parchetul Curtii de Apel Craiova pentru spalare de bani si evaziune fiscala in forma continuata, iar pentru recuperarea prejudiciului a fost pus sechestru pe conturi de peste 100.000 de euro si 400.000 de lei, precum si pe 13 imobile.

Citeste si:
Iohannis a semnat decretele de eliberare din funcţie a trei...
Iohannis a semnat decretele...

Potrivit probatoriului, in perioada 2001-2005 Sandu Anghel a acordat, sub forma de avans, marfa si imprumuturi, suma de 50.803.591.400 de lei vechi, in conditiile in care intre societatile administrate de acesta si societatile beneficiare nu s-au derulat tranzactii comerciale. Totodata, acesta a ridicat din conturile societatilor administrate, in baza unor documente fictive, suma de 18.404.000.000 de lei vechi reprezentand salarii, sume pe care le-a reintrodus in circuitul financiar al firmelor administrate.

In februarie 2010, Mircea Basescu, fratele sefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia avand loc la o biserica de cartier din Constanta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.