Tribunalul Olt a hotarat ca Bercea Mondial nu reprezinta pericol public si de aceea poate fi eliberat din arest preventiv.

Potrivit deciziei Tribunalului Olt, Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nu prezinta pericol pentru ordinea publica si nu mai poate influenta martorii, care au fost deja audiati, precizandu-se ca "nu exista dovezi concrete referitoare la existenta unui real pericol pentru ordinea publica in cazul in care inculpatul ar fi lasat in libertate".

"In acest context inculpatul nu ar mai avea cum si pe cine sa influenteze, nefiind credibila imprejurarea exercitarii unor influente pe langa specialistii din cadrul Institutului Medico-Legal «Mina Minovici». Asadar inculpatul se afla in stare de arest preventiv incepand cu 20 februarie, pana in prezent trecand aproape zece luni, perioada in care probatoriul aproape a fost finalizat, probele care au mai ramas de adminstrat nefiind susceptibile de vreo posibila influentare de catre inculpat", se arata in motivarea magistratilor de la Tribunalul Olt, citata de MEDIAFAX.

De asemenea, magistratii au stabilit o serie de obligatii pe care Bercea Mondial va trebui sa le indeplineasca daca va fi judecat in libertate, principala fiind interdictia de a parasi localitatea:

  • el va trebui sa se prezinte la Tribunalul Olt ori de cate ori este chemat,
  • nu e permis sa isi schimbe locuinta fara incuvintarea organului judiciar,
  • nu poate participa la spectacole sportive si culturale,
  • sa nu se apropie de victima si de membrii familiei acesteia,
  • sa nu detina arme si sa nu conduca niciun autovehicul.
Decizia nu este definitiva, recursul urmand sa se judece la Curtea de Apel Craiova.

Sandu Anghel a fost arestat preventiv in 20 februarie, intr-un dosar in care este cercetat pentru tentativa de omor, dupa ce si-ar fi injunghiat nepotul, Ionut Anghel, zis Mercedes, care in urma incidentului a fost internat la Spitalul Judetean de Urgenta Craiova. Pe 14 noiembrie s-a constatat in urma expertizei psihiatrice ca inculpatul avea discernamant cand si-a injunghiat nepotul.

Citeste si:
Bercea Mondial va fi eliberat condiționat. A făcut 2 ani de...
Bercea Mondial va fi eliberat...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.