Curtea Constitutionala (CC) a respins miercuri sesizarea depusa de USL la legea prin care se ingheata pensiile si salariile bugetare pentru 2012.

Decizia vine la putin timp dupa declaratiile presedintelui PSD, Victor Ponta, care se pronunta marti ca „penibilii” de la CC vor face ceea ce le spune Basescu, citeaza MEDIAFAX.

Ponta se referea la declaratiile lui Traian Basescu din 16 noiembrie, cand presedintele tarii spunea, ca indiferent care va fi rezultatul sesizarii la CC a inghetarii pensiilor si salariilor in anul 2012, "bani nu exista", aratand ca "daca ar exista, s-ar plati".

Traian Basescu sustinea astfel legea de aprobare a OUG 80/2010 prin care se ingheata pensiile si salariile in anul 2012 si care a fost contestata de opozitie. In urma declaratiilor presedintelui Basescu, USL a anuntat declansarea procedurii de suspendare din functie a sefului statului.

Cererea de suspendare este aproape gata, urmand a fi prezentata lunea viitoare si dezbatuta in grupurile parlamentare ale Uniunii, a declarat, luni, presedintele PNL, Crin Antonescu.

Ordonanta 80/2010 prevede pentru 2012 "inghetarea salariilor si a punctului de pensie la nivelul din anul 2011" si neacordarea in 2012 a tichetelor de masa, de vacanta sau de cadou.

Initial ordononta se refera la adoptarea unor masuri de reducere a arieratelor si de asigurare a finantarii imprumuturilor facute de administratiile locale, dar au fost introduse de Comisia de buget amendamente potrivit carora salariile din sectorul public si pensiile vor fi inghetate pentru anul 2012 la nivelul lunii decembrie 2011.

Camera Deputatilor a aprobat apoi OUG 80/2010 in 8 noiembrie cu tot cu amendamentele de inghetare a pensiilor si salariilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.