Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, considera ca in privinta eutanasierii maidanezilor, autoritatile nu pot actiona fara acordul populatiei.

Sorin Oprescu a promis joi ca decizia in cazul eutanasierii cainilor comunitari va fi luata dupa consultari ale consiliilor locale cu populatia.

"Este o hotarare pe care e bine sa o iei cu toata lumea", a spus primarul Capitalei.

El a recunoscut de asemenea ca e nevoie de adaposturi noi pentru animalele care vor fi stranse de pe strazi. Operatiunile de strangere si sterilizare vor fi organizate de catre primariile de sectoare.

"Sectoarele ne vor ajuta sa-i strangem, sectoarele 1 si 2 au deja si adaposturi, exista bani pentru caini pentru a-i aduna si steriliza, problema este sa le gasim un acoperis", a spus Oprescu.

Pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte de Consiliu General se afla si un proiect privind cainii comunitari.

Primarul Andrei Chiliman a declarat pentru MEDIAFAX ca in Sectorul 1 vor continua actiunile care au fost incepute in urma cu patru ani si care vizeaza sterilizarea animalelor si tinerea acestora in adaposturi.

"Continuam ceea ce am inceput acum patru ani. Bucurestiul si Romania nu au nevoie de legi in acest sens, ci de initiative ale unor primari. Acum patru ani, Primaria Sectorului 1 a inceput campania de sterilizare a cainilor fara stapan si de organizare a unui adapost", a spus Andrei Chiliman.

Primarul Sectorului 1 a precizat ca in cei patru ani au fost sterilizati aproximativ 4.000 de caini, iar 600 au fost adoptati, fiind creat un adapost pentru aceste animale care are o capacitate de 550 de locuri.

"Rezultatele sterilizarii se vad abia acum, intrucat numarul animalelor fara stapan a scazut. Vom continua aceste actiuni", a mai spus Chiliman.

Controversata lege a eutanasierii cainilor vagabonzi a fost adoptata de Camera Deputatilor pe 23 noiembrie. Legea a fost adoptata cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "impotriva" si 14 abtineri.Legea prevede ca animalele capturate pe strada vor fi transportate la adapost si tinute acolo timp de 30 zile, timp in care stapanii le pot revendica sau cei dornici le pot adopta.

Citeste si:
Sorin Oprescu nu va fi extrădat din Grecia. Fostul primar va rămâne...
Sorin Oprescu nu va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.