Organizatia Salvati Copiii cere Guvernului roman sa respecte promisiunile facute si sa nu amane aplicarea articolului 8 din Legea Educatiei.

Salvati Copiii a trimis catre Primul Ministru, Presedintele Romaniei, Presedintele Senatului, Presedintele Camerei Deputatilor, presedintii comisiilor pentru invatamant, stiinta, tineret si sport si ai comisiilor pentru buget, finante si banci din cele doua camere ale Parlamentului, recomandarile cu privire la aplicarea articolului 8 din Legea Educatiei Nationale si alocarea fondurilor la un nivel minim de 6% din PIB pentru educatie.

Salvati Copiii atrage atentia ca Guvernul Romaniei solicita, prin art. 9 al proiectului Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar si a unor masuri financiar-bugetare aplicabile pana la 1 ianuarie 2014 (elaborata in contextul Strategiei fiscal-bugetare pentru perioada 2012-2014), amanarea cu doi ani a termenului de aplicare a alocarii de minimum 6% din PIB (2014 in loc de 2012).

In viziunea organizatiei, Legea Educatiei Nationale (1/2011) este primul document legislativ care asigura modernizarea invatamantului romanesc, iar articolul 8 din lege prevede clar ca incepand cu 1 ianuarie 2012, Guvernul va aloca Educatiei 6% din bugetele locale si din produsul intern brut al anului respectiv.

„Renuntarea la aceasta reglementare necesara, in contextul actual al unui nivel scazut al calitatii educatiei si al extinderii invatamantului general obligatoriu, va cauza disfunctionalitati inevitabile si o amanare nepermisa, pentru alti cativa ani, a modernizarii educatiei in Romania”, precizeaza reprezentantii Salvati Copiii in Romania, pe site-ul organizatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.