Autoritatile judiciare romane au identificat trei persoane implicate in furtul a trei oua apartinand speciei de dinozauri pitici, unice in lume, care au fost recuperate de la un colectionar italian, care le achizitionase in anul 2005, din Romania, anchetatorii necunoscand inca suma platita.

Reprezentanti ai Politiei si Parchetului au sustinut, miercuri, o conferinta de presa comuna, la sediul Ministerului Public din Bucuresti, in care au prezentat vestigiile foarte rare, cu o vechime de 67 de milioane de ani, traficate ilegal in anul 2005 si recuperate recent in Italia.

Trei romani, fara antecedente penale, sunt implicati in furtul celor trei oua, dintr-o "maternitate a dinozaurilor", din situl paleontologic Tustea, judetul Hunedoara.

Cetateanul italian nu a dat inca vreo declaratie autoritatilor judiciare, insa anchetatorii investigheaza modul in care acesta a achizitionat vestigiile si a reusit sa plece peste granita cu ele, desi faceau parte din patrimoniul national, conform MEDIAFAX.

Autoritatile romane vor face demersuri, ca dupa incheierea investigatiei, cele trei oua apartinand speciei de dinozauri pitici, datand din era mezozoica, perioada cretacica, sa fie expuse la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", din Capitala.

Reprezentantii Ministerului roman de Interne au precizat ca initial s-a crezut ca doar doua oua au fost sustrase, insa la perchezitiile din Italia a fost gasit un al treilea, care in urma expertizarii s-a demonstrat ca dateaza din aceeasi perioada si provine din acelasi loc.

Valoare patrimoniala a vestigiilor se ridica la sute de mii de euro.

La colectionarul italian au fost gasite alte 11.400 de bunuri de patromoniu, din acelasi domeniu, respectiv oseminte si ramasite de dinozauri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.