Sorin Ovidiu Vintu a declarat la Curtea de Apel Bucuresti, ca nu a luat "nici cinci bani de la Petromservice", iar daca instanta va decide ca el sa ramana in arest si se va intoarce la inchisoare, atunci nu poate decat sa ia legea "in propriile maini".

Vintu a aratat, in fata instantei care judeca recursul lui la decizia de arestare preventiva, ca este nevinovat si ca falimentul Petromservice a fost urmarea celor peste 18.000 de litigii de munca pornit de angajati impotriva companiei.

"Petromservice a fost falimentata de salariatii ei, sfatuiti de avocatii lor sa speculeze o neregula din contractul de munca si care au pornit mii de procese imptriva acestei companii. Pentru a se putea apara, Petromservice a cautat calea legala, dar a fost prea tarziu, pentru ca drepturile salariale acordate erau mai mari decat capitalul societatii", a declarat Sorin Ovidiu Vintu in instanta, potrivit MEDIAFAX.

Referitor la afirmatia anchetatorilor potrivit careia Liviu Luca ar fi patronul societatii Elbahold, Vintu a aratat ca informatia este falsa.

Totodata, Vintu a mai spus ca procurorii fac o confuzie majora intre modul in care se achizitioneaza un pachet mare de actiuni si modul de tranzactionare a pachetelor mici de actiuni la bursa. El a precizat ca in cazul pachetelor mari de actiuni, persoana interesata discuta cu actionarul majoritar al societatii care vinde pachetul, iar negocierea nu se poarta direct intre persoane fizice, ci prin intermediul unei societati angajate de potentialul cumparator.

Sorin Ovidiu Vintu a sanctionat faptul ca procurorii nu au intocmit pana la acest moment o expertiza contabila riguroasa in dosar, aratand ca "orice amator in piete de capital poate spune ca una este pretul platit pentru un pachet important de actiuni si alta este situatia pachetelor minore de pe bursa".

"Nu am primit nici cinci bani de la Petromservice, iar faptul ca eu sunt consilierul economic al lui Liviu Luca nu este descoperirea vreunui functionar de la Parchet, ci reprezinta, mai degraba, un mod de a glumi dintre mine si el, gluma facuta de altfel publica si intr-una dintre declaratiile mele televizate", le-a mai spus Vintu magistratilor de la Curtea de Apel Bucuresti. [Citeste si: Eliberarea lui Sorin Ovidiu Vintu, pericol social]

Vintu a mai aratat ca, in opinia sa, el este motivul principal pentru care a fost generat acest dosar si arestate celelalte noua persoane.

Citeste si:
VIDEO Sorin Ovidiu Vîntu, discurs halucinant pe internet. „Măreția...
VIDEO Sorin Ovidiu Vîntu,...

In finalul declaratiilor, Vintu a precizat ca in cazul in care se va intoarce la inchisoare, va lua "legea in propriile maini".

Pe parcursul declaratiei sale, Vintu a mai aratat ca daca teoriile procurorilor ar fi corecte privind modul de achizitionare a unor pachete mari de actiuni, atunci "presedintele OMV ar trebui sa fie in boxa la Viena, pentru ca a cumparat un pachet important de actiuni de pe bursa din Bucuresti".

Instanta Curtii de Apel Bucuresti a ramas in pronuntare, urmand sa decida daca Vintu, Liviu Luca si ceilalti opt arestati preventiv in dosarul Petromservice vor fi eliberati sau vor ramane in continuare in arest.

Curtea de Apel Bucuresti a judecat, luni, recursurile celor zece arestati preventiv in dosarul in care sunt cercetati pentru delapidarea Petromservice, prejudiciul produs prin falimentarea controlata a companiei fiind de peste 83 de milioane de euro.

Citeste si:
Ce a spus Sorin Ovidiu Vantu in ultimul mesaj postat pe Facebook...
Ce a spus Sorin Ovidiu Vantu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.